MOŞNIŢA NOUĂ
Site-ul oficial al comunei Moșnița Nouă
Moșnița Nouă,
nr. 73, Timiș, 307285
+40 256 393503
+40 256 393494
+40 256 393529
office@mosnita.ro

Informații Generale

     Bine aţi venit
      pe pagina comunei Moşniţa Nouă!

 

   COMUNICAT PRIVIND SISTAREA LUCRĂRILOR LA REŢEAUA DE CANALIZARE

Asociaţia „Pro Moşniţa”, a transmis spre Garda Naţională de Mediu două reclamaţii, semnate de preşedintele său.

În prima se sugera faptul că primăria ar urma să taie un copac care stă în calea reţelei de canalizare. Controlul efectuat de comisarii gărzii de mediu în data de 13 mai a.c. a scos în evidenţă că nu s-a tăiat niciun arbust sau arbore, reclamaţia bazându-se doar pe presupunerile reclamanţilor. 

A doua reclamaţie avea în vedere devierea pe strada Principală a traseului canalizării, lucru impus atât de evitarea tăierii copacilor, cât şi de ocolirea reţelelor de apă, gaz, trei fibre optice, existente în teren. Controlul efectuat astăzi, 28 mai a.c., de comisarii gărzii de mediu a cuprins şi o vizită pe teren, unde, în cinci săpături de sondare, s-a constatat existenţa respectivelor reţele, care, l-a rândul lor au diferite variaţii ale traseului.

Până la găsirea unei soluţii, introducerea canalizării pe tronsonul străzii Principale, cuprins între Calea Medveş şi strada Câmpului, a fost sistată.

Menţionăm că arborii despre care face caz  sunt plantaţi contrar legislaţiei în vigoare, fără autorizaţie de la primărie, pe un spaţiu public destinat reţelelor edilitare. Ei pot pune în pericol aceste reţele, iar dacă rădăcinile unui arbore, presând pe reţeaua de gaz metan ar rupe o sudură şi în pământ s-ar acumula o pungă de gaz metan care ar exploda, cine ar răspunde de producerea tragediei: Eon gaz, primăria sau asociaţia „Pro Moşniţa”?

Primar,

Ioan SORINCĂU

 

   COMUNICAT PRIVIND IMPOZITELE ŞI TAXELE LOCALE ÎN 2016

În şedinţa ordinară din data de 27 mai a.c., Consiliul local a aprobat, la propunerea primarului, menţinerea taxelor şi impozitelor locale pentru 2016 la nivelul acestui an.